Pannekaker med innbakt bacon!

3 – 4 porsjonar: .
  • 4 eggeplommer
  • 50 gram flytande melange
  • 3 dl lettmelk
  • 200 gram kveitemjøl
  • 50 gram sammalt kveitemjøl
  • 50 gram havregryn
  • 2 ss rapsolje
  • 1 ts bakepulver

Bland alt i ein miksar til røra er fri for klumpar. Lat røra stå ca 10 min. Pisk 4 eggekviter og 1 ts sukker stivt og vend i røra. Bruk ei steikepanne på middels sterk varme utan smør/olje når du steiker pannekakene.


Legg eit tynt lag med røre først, så bacon, dekk det til med eit tynt lag røre. Steikast eit par min på kvar side. Steiketemperaturen kan variere litt alt etter kva type ovn du har, så prøv deg litt fram. Server med maplesyrup, ekstra bacon, bær, sukker eller det du måtte ønske.

Tips til korleis du kan steike bacon utan oppvask og søl finn du her: https://www.frumatprat.no/2019/11/steik-bacon-utan-sol-og-oppvask/